
f
PROGRAM FESTYNU GOCKIEGO
– UROCZYSTE OTWARCIE (GODZ. 13:00)
– INSCENIZACJA WIOSKI GOTÓW
– WYSTĘPY ARTYSTYCZNE
– ZWIEDZANIE REZERWATU PRZYRODY KAMIENNE KRĘGI Z PRZEWODNIKIEM
– WALKI WOJÓW
– KONKURS NA NAJŁADNIEJSZY STRÓJ GOTA
– KONKURS WIEDZY O REZERWACIE
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Sandry Brdy zaprasza na warsztaty genealogiczne.
Zajęcia są skierowane do wszystkich osób, które chciałyby nauczyć się poszukiwania własnych korzeni rodzinnych bez przesiadywania w archiwach, a nawet bez wychodzenia z domu.
Pierwsze spotkanie odbędzie się 11 września 2019 roku, godz. 16:00 – 18:00 w Czytelni Miejskiej Biblioteki Publicznej w Chojnicach (Wszechnica Chojnicka – Chojnice ul. Wysoka 3).
Program warsztatów obejmuje dwa spotkania warsztatowe oraz konsultacje indywidualne. Warsztaty będą prowadzone przez Pana Tomasza Cisewskiego.
Szczegółowy program warsztatów:
– charakterystyka źródeł do badań genealogicznych, historyczno-rodzinnych,
– omówienie metod badawczych i sposobów prezentacji wyników pracy,
– analiza źródeł metrykalnych i poza metrykalnych.
Zapisz się na warsztaty – link.
Wspaniałe smaki, cudowne zapachy, a nade wszystko przemiła atmosfera – to wszystko towarzyszyło uczestnikom warsztatu kulinarnego, który się odbył w ramach projektu realizowanego przez Stowarzyszenie LGD Sandry Brdy pn. „Dziedzictwo kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy – organizacja warsztatów kulinarnych i wydanie książki kucharskiej z regionalnymi potrawami”. Pierwsze zajęcia warsztatowe odbyły się 20 sierpnia br. w Ośrodku Kultury w Łęgu.
Przepyszne dania przygotowało Koło Gospodyń Wiejskich „Łężanki”.
Data publikacji 16.08.2019 r.
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Sandry Brdy zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich oraz Stowarzyszenia gmin obszaru LGD Sandry Brdy do udziału w warsztatach kulinarnych. Celem projektu jest realizacja cyklu warsztatów kulinarnych, których finalnym efektem będzie powstanie pierwszej lokalnej książki kucharskiej.
Warsztaty kulinarne odbędą się w ramach operacji pn. „Dziedzictwo kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy – organizacja warsztatów kulinarnych i wydanie książki kucharskiej z regionalnymi potrawami”. Operacja finansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Poddziałania 19.2 Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 Czekamy na Państwa zgłoszenia. Szczegóły w Regulaminie.
Do pobrania:
Regulamin
Formularz zgłoszeniowy – /wersja do druku/
Formularz zgłoszeniowy – /wersja elektroniczna/