Na podstawie zapisów Załącznika nr 1 do Lokalnej Strategii Rozwoju LGD Sandry Brdy „Procedura aktualizacji LSR” Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Sandry Brdy przystępuje do dokonania zmian w Strategii. W załączeniu przesyłamy projekt zmienionej LSR /zmiany zostały wyróżnione na żółto i znajdują w zakresach stron 42-43 i 70-74.Dodatkowo przesyłamy formularz zmian. Państwo jako adresaci LSR za pomocą tego formularza mogą zgłaszać swoje uwagi do zaproponowanych zmian. Konsultacje trwają do 6 listopada […]
W dniu 15 października br. odbył się ostatni warsztat kulinarny w ramach projektu LGD Sandry Brdy pn. Dziedzictwo Kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy. Regionalne dane z obszaru gminy Lipnica przygotowało KGW Borowy Młyn oraz Stowarzyszenie Aktywnych Emerytów Zapceń.
W dniu 8 października br. odbył się czwarty warsztat kulinarny w ramach projektu LGD Sandry Brdy pn. „Dziedzictwo Kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy. Tym razem regionalne dania z obszaru gminy Konarzyny przygotowało KGW Ciecholewy i KGW „ZielonoHuckie Białki” .
W dniu 25 września br. odbył się trzeci warsztat kulinarny w ramach projektu LGD Sandry Brdy pn. „Dziedzictwo Kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy. Regionalne dania z obszaru gminy Brusy przygotowało KGW Lubnia i KGW Główczewice.
Zrealizowano kolejne warsztaty kulinarne w ramach projektu LGD Sandry Brdy pn. „Dziedzictwo Kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy – organizacja warsztatów kulinarnych i wydanie książki kucharskiej z regionalnymi potrawami”. Tym razem w warsztacie w Lotyniu brało udział Stowarzyszenie Kobiet „Stokrotki” Lotyń. Jednym z popisowych dań przygotowanych podczas warsztatu był pieróg polski – pyszne, miękkie wytrawne ciasto drożdżowe z farszem.